“Мениджър за един ден”

Публикувано от admin на

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria, насочена към кариерно ориентиране на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата специалисти от бизнеса, услугите, институциите и неправителствения сектор приемат в своите организации за високо мотивирани ученици и студенти и споделят своя опит с младите хора.

Тазгодишното издание се проведе на 7 ноември 2019 година. 

Всяка година учениците от Старопрестолна професионална  гимназия по икономика се включват активно в инициативата.

За мениджъри за един ден в София от основни партньори на събитието. HP Inc. България и Hewlett Packard Enterprise Bulgaria (HPE Bulgaria) бяха избрани съответно Илина Кушева – Мениджър на екип за управление на корпоративни клиенти, и Стефан Георгиев – Project Manager for remove services и Велизар Добрев – Process/ Project Administrative Assistant.

Георги Колев беше Финансов мениджър в AIG Center Exsellence, а Марина Николова беше одобрена за Директор Банково застраховане в ДЗИ. В началота на месец септември Марина премина успешно обучение по проект „Небанковият финансов сектор в България“.  Участието й в инициативата „Мениджър за един ден“ ще разшири компетенстностите й в областта на финансите.

Петимата участници в София са дванадесетокласници от специалност Банково дело, на които предстои да придобият професия Финансист и да изберат своя професионален път за развитие.

Във Велико Търново четири единадесетокласнички бяха Директори на Дирекции в Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите, с която гимназията има традиционно добри партньорски отношения. Даяна Стефанова, Десислава Филева и Улвие Еминова учат Бизнес администрация, а Селиме Расимова е от специалност Банково дело.

Инициативата „Мениджър за един ден”служи за мост между бизнеса и бъдещите кадри като дава възможност на участниците да изберат подходящата за тях професия и да научат как да бъдат успешни в кандидатстването за работа.

Категории: Uncategorized