Масово участие в инициативата на Джуниър Ачийвмънт „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“

Публикувано от admin на

Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ на 12 октомври се проведе 16-то издание на „Мениджър за един ден“. За участие тази година са кандидатствали 1700 ученици и студенти в близо 200 компании, институции, неправителствени организации. Предоставените позиции са били заети от 1065 ученици и студенти в 55 населени места в страната.

Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени за стажове и работа.

За 16-ти път учениците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика се включиха активно в инициативата. Всяка година броят на участниците се увеличава и тази година достигна 31. От тях 14 бяха приети от фирми, организации и институции в София, 2 – в Русе, 1 – във Варна и 14 – във Велико Търново.

Михаела Кирилова от ХІІ в клас, специалност Икономическа информатика зае поста на Министър на икономиката, а неин съветник беше съученикът й Мартин Георгиев. Три от мениджърските позиции в генералния спонсор на събитието HP Inc. България бяха заети от Александра Радославова, Цветелина Анджева и Десислава Димитрова от специалност Оперативно счетоводство. Глобалният лидер в предоставянето на информационни, аналитични и маркетингови услуги на организации и потребители Experian избра за финансов мениджър Бетина Цанева от същата специалност заради отличното й представяне в различни състезания в областта на икономиката през миналата учебна година, В края на работния ден тя сподели: „Аз вече знам къде искам да работя – във фирмата, където бях днес.“ Няколко ученици заеха отговорната позиции на Мениджър Човешки ресурси и имаха възможност да участват в подбора на персонал в големи международни компании.

С отговорностите на Председател на Великотърновски Общински съвет се запозна Маринела Ямакова от ХІІ а клас, специалност Банково дело, а три единадесетокласнички станаха директори на дирекции в ТД на НАП Велико Търново.

Ръководните позиции в Старопрестолна професионална гимназия по икономика също бяха заети от ученици от гимназията, които разбраха, че е интересно, но не е лесно да се управлява училище.

По време на инициативат, както всяка година, утвърдени професионалисти от различни области дадоха възможност на младежите да се запознаят с реални работни задачи. Домакините въведоха своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие и ги вдъхновиха да открият своето професионално призвание.

Категории: Uncategorized