Литературно отличие

Публикувано от admin на

nnnnnn 2565На 15.04.2015 г. /сряда/, от 17,00 ч. в Младежки дом гр. В.Търново се проведе награждаване на победителите в младежкия конкурс за литературно творчество, посветен на 830 г. от въстанието на Асен и Петър „Пролет в Търновград“, организиран от Младежки информационно-консултантски център, В. Търново и литературен клуб „Ерато“ при ПМГ “В. Друмев“ .
На награждаването гости бяха председателят на журито – проф. д-р Р. Радев от ВТУ „Св .Св. Кирил и Методий “, директорът на ОИМ д-р Ив. Църов, председател на Общински комитет „В. Левски“, директорът на Младежки дом Р. Петров, директори на училища, учители, ученици и студенти.
Награда за III-то място в раздел проза получи Цанислав Николаев Николов , ученикnnnnnn 2590 от ХII “б“ клас на Старопрестолна гимназия по икономика, В. Търново. Неговото есе беше предпочетено пред тези на студенти и на ученици от литературни клубове, представени от ученици от ПМГ и Стражица. Освен отличието си от организаторите на конкурса, връчено му от проф. д-р Радев, той получи грамота и от Общинския комитет „Васил Левски“, връчена му лично от нейния председател д-р Ив. Радев, директор на Окръжния исторически музей.
Наградените участници прочетоха творбите си , а всички присъстващи се насладиха на фолклорния поздрав от младежка танцова формация.

Категории: Uncategorized