Камелия Колева от СПГИ „Д-р Петър Аладжов“ грабна престижна награда в Национален фотоконкурс за физика!

Публикувано от Гергана Иванова на

    С огромна гордост споделяме, че ученичка от X клас в СПГИ „Д-р Петър Аладжов“ – Камелия Колева, завоюва престижното трето място в категорията „Описание с физични знания на заснетия обект“ на Националния онлайн фотоконкурс на тема „Физика, хармония и феномени в природата“.

    Конкурсът, организиран от Съюза на физиците в България със съдействието на фондация „ЕВРИКА“, се проведе за пета поредна година и събра участници от цялата страна. Камелия Колева впечатли журито със своята снимка „Дъбов лист с капка роса“, която съчетава в себе си не само художествена красота, но и задълбочено разбиране на физичните принципи, действащи в микроскопичния свят. Камелия получи грамота и плакет, а нейният успех е истински повод за гордост за цялото училище.

    В конкурса взе участие и Лора Личева, ученичка от VIII клас, със фотографията „Не всичко, което блести, е злато“, за която получи грамота за участие. Нейната творба е пример за креативност и оригинална гледна точка към природните феномени.

     Първото представяне на фотоизложбата с творбите на участниците се състоя по време на 52-рата Национална конференция по физика, която от 13 до 16 юни 2024 г. се проведе в конферентен център „Национал Палас“ в град Сливен. Изложбата предизвика голям интерес сред участниците и гостите на конференцията. Там Камелия беше удостоена с награда от Съюза на физиците в България и Фондация „ Еврика“.

     Участието на Камелия Колева и Лора Личева в престижния фотоконкурс е не само признание за техния талант и упорита работа, но и за високото ниво на обучение, което се предлага в СПГИ „Д-р Петър Аладжов“. Училището ни винаги е насърчавало учениците си да развиват своите интереси и да се стремят към високи постижения, а Камелия и Лора са чудесен пример за това какви резултати могат да бъдат постигнати с упоритост и целеустременост.

     СПГИ „Д-р Петър Аладжов“ се гордее със своите ученици и им пожелава още много успехи в бъдеще! Вярваме, че Камелия и Лора ще продължат да ни радват с постиженията си и ще бъдат вдъхновяващ пример за останалите ни ученици.

Категории: Uncategorized