Иновационен лагер за социални предприемачи

Публикувано от admin на

Иновационен лагер за социални предприемачи

На 17 и 18 март 2017 година в JA Startup Хамбарв София Тех Парк 80 ученици от 36 училища от над 20 населени места, сред които Пловдив, Бургас, Благоевград, Сандански, Русе, Велико Търново, Якоруда, Варна, Пазарджик, София,се включиха в Иновационен лагер, организиран от JA и NN България, в рамките на съвместния проект „Социални иновации“.

Над 400 кандидати с над 200 иновативни идеи са решавали самостоятелно или в екипи предварителния казус, давайки различни решения за повишаване на финансовата грамотност.

Сред класираните 80 финалисти беше Бетина Цанева от ХІ б клас на Старопрестолна професионална гимназия по икономика.

Участниците в националния кръг, разпределени в 16 екипа по 5 ученици от различни училища в страната, решаваха казус, разработен от екипа на NN България. Предизвикателството беше свързано с повишаване на финансовата грамотност като подход за решаване на проблемите, свързани с равнището на доходите след трудоспособна възраст.

За създаване на нови бизнес модели по казуса, свързан с пенсионната реформа в България, учениците трябваше да покажат творчески, екипни и бизнес умения. Техни ментори бяха 8 доброволци от екипа на NN България.

В края на втория ден от иновационния лагер младежите трябваше да защитят своето решение в рамките на 3-минутни презентации на сцена пред жури, в което участваха Николай Стойков, главен изпълнителен директор на NN България, Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA, Магданела Делинешева, директор „Училищни програми“ на JA, Цветомир Илиев, ръководител отдел Инвестиции в NN и Цветан Бучков, специалист Мониторинг на IT системи в NN.

След обявяване на наградените отбори г-жа Милена Стойчева, закри събитието с думите: „Джуниър Ачийвмънт България дава възможност на младите хора да покажат своя творчески потенциал и умения да представят иновативните си идеи. Вярваме, че всяка добра идея може да прерасне в печелившо бизнес решение, стига да бъдат преценени условията за реализацията й. Насърчаваме участниците в лагера да помислят и да представят цялостна бизнес концепция за осъществяване на идеята си.”

Категории: Uncategorized