Изпращане на випуск 2024 г.

Публикувано от Гергана Иванова на

Изпращане на випуск 2024 г.

   Днес удари последният звънец за зрелостниците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“. Общо 70 ученици от специалностите „Съдебна администрация“ с класен ръководител Димитър Константинов, „Електронна търговия“ с класен ръководител Галина Христова и „Икономическа информатика“ с класен ръководител Елена Попова се разделиха с училището, което пет години беше част от техния живот.  

   Свидетелство за натрупаните знания е много добрият общ успех на класовете. С отличен успех гимназията завършват – Александра Василева, Гергана Хинкова, Деница Николова, Елена Велчева, Никол Статева, Сиана Кръстева , Юлия Караиванова от XII „а“ клас и  Валентина Стефанова, Кристиян Иванов, Ангел Косинчев, Едис Георгиев и Преслав Йорданов от XII „б“ клас.

   Дванадесетокласничките Елена Велчева от XII“а“ и Валентина Стефанова от XII „б“ поздравиха своите съученици с успешното завършване и благодариха индивидуално на всеки учител за подкрепата през последните години. „Казват, че петте години в гимназията са най-хубавите. Дали е така, или не – всеки си знае. Но едно е ясно – тези пет години бяха споделени с вас, мили учители. От мое име и от името на съучениците ми искам да благодаря от сърце на всички Вас, които бяхте до нас и ни подкрепяхте през тези незабравими години.“

   Поздрав зрелостниците получиха и от Йоана Митева, която, като представител на единадесетокласниците, обеща да продължи достолепно пътя на поколенията. Пожела им да посрещат достойно предизвикателствата на живота, за да израснат един по-мъдри и силни хора, да си спомнят своите учители с уважение и да постигат успех във всяко свое начинание.

   Учениците от XI клас, както и техните класни ръководители – Диана Николова, Росица Манолова – Иванова и Диляна Славчева, се постараха да украсят класните стаи на 12-те класове и да подготвят индивидуален подарък за всеки един от зрелостниците.

  Господин Васил Василев, директор на училището, пожела успех на бъдещите съдебни администратори, организатори на интернет и уеб приложения, икономисти и информатици. В тържественото си слово той ги призова: „Днес е денят, в който затваряте една и отваряте безброй други врати към възможности и предизвикателства. След 12 години, изпълнени с различни емоции, вече е време да тръгнете по пътя на живота така, че да изградите мечтаните професионални и личностни успехи. Ние ви изпращаме с умиление и вяра, че всеки един от вас ще постигне най-смелите си мечти.“   

   Спазвайки установената традиция, зрелостниците се заклеха да извървят пътя си достойно, като пазят жив спомена за своето училище, част от вечния Царевград Търнов.   

   Драги зрелостници, успех по пътя на живота! От днес всичко е във вашите ръце, бъдете здрави и постигайте с лекота целите си! На добър час!

Категории: Uncategorized