Изпращане на випуск 2023 г.​

Публикувано от admin на

Изпращане на випуск 2023 г.​

Изпращане на випуск 2023 г.

   Днес удари последният звънец за зрелостниците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“. Общо 64 ученици от специалностите „Банково дело“ , „Оперативно счетоводство“, „Електронна търговия“ и „Икономическа информатика“ се разделиха с училището, което пет години беше част от техния живот.  

   Свидетелство за натрупаните знания е много добрият общ успех за всеки от двата дванадесети класа, както и отличниците от целия период на обучение – Ивет Игнатова, Дария Димитрова, Ванеса Друмева, Йоана Петрова, Владислав Костов, Ванеса Димитрова, Ваньо Михалев, Виктор Йорданов, Георги Георгиев, Йоана Йорданова, Таня Христова, Тереза Денева, Тихомир Тодоров и Хрисимир Христов.

   Пълни отличници са Габриела Живкова, Никол Саламанова и Тереза Баевска. 

   Дванадесетокласничките Никол Саламанова от XII“а“, Тереза Баевска от XII“б“ и Таня Христова от XII „в“ поздравиха своите съученици с успешното завършване и благодариха индивидуално на всеки учител за подкрепата през последните години. „На Вас, скъпи учители, дължим зрелостта си. Вие ни поведохме по трудните коридори на знанието, Вие ни напътствахте с усмивка и укор, но най-вече ни показахте, че за да успееш, трябва да се бориш. За да помъдрееш, трябва да не се страхуваш да грешиш. И ако човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, тогава да тръгнем към тях, за да ги превърнем в реалност.“   

   Поздрав зрелостниците получиха и от Елена Велчева, която ,като представител на единадесетокласниците, обеща да продължи достолепно пътя на поколенията. Пожела им да превръщат трудностите си в победи и мечтите в реалност, да се усмихват на живота и да вървят само напред и нагоре. Учениците от XI клас се постараха да подготвят украса за стаите на зрелостниците и подариха на всеки един свитък с пожелание.   

   Господин Васил Василев, директор на училището, пожела успех на бъдещите банкери, счетоводители, икономисти и информатици. В тържественото си слово той ги призова: „Днес е денят, в който затваряте една и отваряте безброй други врати към възможности и предизвикателства. След 12 години, изпълнени с различни емоции, вече е време да тръгнете по пътя на живота така, че да изградите мечтаните професионални и личностни успехи. Ние ви изпращаме с умиление и вяра, че всеки един от вас ще постигне най-смелите си мечти.“   

   Спазвайки установената традиция, зрелостниците се заклеха да извървят пътя си достойно, като пазят жив спомена за своето училище, част от вечния Царевград Търнов.   

   Драги зрелостници, успех по пътя на живота! От днес всичко е във вашите ръце, бъдете здрави и постигайте с лекота целите си! На добър час!

Категории: Uncategorized