Изпращане на випуск 2021 г.

Публикувано от admin на

Днес удари последният звънец за зрелостниците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика.

Общо 43 ученици от специалностите „Банково дело“, „Бизнес администрация“ и „Икономическа информатика“ се разделиха с училището, в което пет години са усвоявали основите на икономиката и информатиката.

Завършващите специалност „Банково дело“ получават професия „Финансист“, „Бизнес администрация“ получават професия „Офис-мениджър“, а „Икономическа информатика“ стават икономист-информатици. Всички са с разширено изучаване на чужд език (английски) и възможност за придобиване на трета степен на професионална квалификация.

Свидетелство за натрупаните знания е много добрият общ успех за всеки от двата дванадесети класа, както и отличниците от целия период на обучение – Наталия Захариева, Даяна Стефанова. Десислава Филева, Улвие Еминова, Марина Дамянова, Селиме Расимова и Мартин Хабоян.

Забележителни са високите резултати на възпитаниците на престижната великотърновска гимназия и извън постигнатите в класната стая. В резултат на отличното им представяне на професионални състезания и олимпиади, 20 от тях вече са приети за студенти. Зрелостниците са участвали активно в практики и обучения, важни за предстоящото им кариерно развитие, в национални и международни проекти, в различни инициативи, в конкурси и състезания.

Особено впечатляващи са постиженията на Наталия Захариева – пълен отличник от целия курс на обучение, класирана на челни честа в национални състезания по икономика и управление, счетоводство, математика и информатика от водещите български вузове; активно участвала в международни, европейски, национални, областни и училищни проекти, програми и инициативи.

Другият пълен отличник от целия курс на обучение – Даяна Стефанова,  поздрави съучениците си с успешното завършване на 12 клас и благодари за подкрепата на своите учители.

Поздрав зрелостниците получиха и от единадесетокласниците, които обещаха да продължат достолепно пътя на поколенията.

Г-жа Виолета Йосифова, директор на училището, пожела успех на бъдещите банкери, финансисти, счетоводители, икономисти и информатици. В тържественото си слово тя ги призова: „Запазете дръзновението си, запазете настроението си! Бъдете непокорни, но разумни, бъдете нестандартни, но отговорни! Изграждайте своята индивидуалност, като се различавате от останалите, а не като харесвате или мразите еднакво с тях!“

Спазвайки установената традиция, зрелостниците се заклеха да извървят пътя си достойно, като пазят жив спомена за своето училище, част от вечния Царевград Търнов.

Категории: Uncategorized