Изпращане на випуск 2021 г.

Публикувано от admin на

Изпращане на випуск 2021 г.

Днес удари последният звънец за зрелостниците от Старопрестолна професионална гимназия по икономика.

Общо 43 ученици от специалностите „Банково дело“, „Бизнес администрация“ и „Икономическа информатика“ се разделиха с училището, в което пет години са усвоявали основите на икономиката и информатиката.

Завършващите специалност „Банково дело“ получават професия „Финансист“, „Бизнес администрация“ получават професия „Офис-мениджър“, а „Икономическа информатика“ стават икономист-информатици. Всички са с разширено изучаване на чужд език (английски) и възможност за придобиване на трета степен на професионална квалификация.

Свидетелство за натрупаните знания е много добрият общ успех за всеки от двата дванадесети класа, както и отличниците от целия период на обучение – Наталия Захариева, Даяна Стефанова. Десислава Филева, Улвие Еминова, Марина Дамянова, Селиме Расимова и Мартин Хабоян.

Забележителни са високите резултати на възпитаниците на престижната великотърновска гимназия и извън постигнатите в класната стая. В резултат на отличното им представяне на професионални състезания и олимпиади, 20 от тях вече са приети за студенти. Зрелостниците са участвали активно в практики и обучения, важни за предстоящото им кариерно развитие, в национални и международни проекти, в различни инициативи, в конкурси и състезания.

Особено впечатляващи са постиженията на Наталия Захариева – пълен отличник от целия курс на обучение, класирана на челни честа в национални състезания по икономика и управление, счетоводство, математика и информатика от водещите български вузове; активно участвала в международни, европейски, национални, областни и училищни проекти, програми и инициативи.

Другият пълен отличник от целия курс на обучение – Даяна Стефанова,  поздрави съучениците си с успешното завършване на 12 клас и благодари за подкрепата на своите учители.

Поздрав зрелостниците получиха и от единадесетокласниците, които обещаха да продължат достолепно пътя на поколенията.

Г-жа Виолета Йосифова, директор на училището, пожела успех на бъдещите банкери, финансисти, счетоводители, икономисти и информатици. В тържественото си слово тя ги призова: „Запазете дръзновението си, запазете настроението си! Бъдете непокорни, но разумни, бъдете нестандартни, но отговорни! Изграждайте своята индивидуалност, като се различавате от останалите, а не като харесвате или мразите еднакво с тях!“

Спазвайки установената традиция, зрелостниците се заклеха да извървят пътя си достойно, като пазят жив спомена за своето училище, част от вечния Царевград Търнов.

Категории: Uncategorized