По следите на историята с г-жа Натали Ненова и нейния клуб по интереси

Публикувано от Мариета Христова на

По следите на историята с г-жа Натали Ненова и нейния клуб по интереси

По следите на историята с г-жа Натали Ненова и нейния клуб по интереси

        ,,Историята е винаги нова‘‘ (проф. Анчо Калоянов) и винаги има какво още да ни разкрие. Именно това направиха учениците, членуващи в клуба на г-жа Натали Ненова към СПГИ ,,Д-р Петър Аладжов‘‘ ,,По следите на историята‘‘.

     По време на последната си представителна изява за тази учебна година учениците от клуба ,,По следите на историята‘‘ за пореден път доказаха, че историята не се изчерпва само в дати на значими събития, а е наука, проследяваща живота на предходните поколения. Живот, изпълнен с трепети, който също като нашия в съвремието е белязан от своите възходи и падения, от своите радости и тревоги, живот, изпълнен с противоречиви чувства.

         Ученичките, членуващи в клуба по интереси ,,По следите на историята‘‘ – Алисия Асенова, Габриела Петрова, Гергана Атанасова, Даниела Александрова, Диляна Ненкова, Женя Апостолова, Ивайла Димитрова, Радостина Георгиева и Теомира Димитрова представиха на своята публика малко известни факти, касаещи ключови исторически фигури и епохи.

       В няколко увлекателни, презентации, които старателно бяха подготвили за своите гости,  ученичките запознаха присъстващите с интересни факти около гладиаторските борби, римските императори и техните странности, завладяващите истории на Мария Антоанета и на Катерина де Медичи,  представите за красотата от Античността до наши дни, както и с тенденциите и символиката на грима преди и сега.

     Вълнението от предстоящото събитие пролича, както в трепетното представяне на подготвените теми, така и в старанието и отношението, които участниците бяха вложили за посрещането на своите гости. Стаята, в която се състоя мероприятието,  бе украсена с вкус, а за всеки присъстващ бяха предвидени и комплименти – учениците бяха се подготвили с почерпка, красиво оформени информационни брошури и подаръчета, обвързани с темата за красотата и личната грижа през вековете – сувенирни флакони с парфюм, които бяха отличен завършек на събитието.

Категории: Uncategorized