Дни с инициатива

Публикувано от Мариета Христова на

   На 14 март /четвъртък/ отбелязваме Международния ден на реките, водата и живота в тях. Инициативите за този повод започват от 1997 г. в Бразилия. Представители от над 20 страни се обединяват около идеята да посветят  деня на повишаване на информираността и намиране на по-добри решения за опазване на реките.
   По този повод Ученическият съвет към СПГ по икономика “Д-р Петър Аладжов” изработи плакат, който бе поставен във фоайето на гимназията, и изготви дигитални материали, които бяха разпространени в социалните мрежи.
   На същия ден се чества и Международният ден на числото Пи. Този необичаен отбелязаха и учениците от СПГ по икономика “Д-р Петър Аладжов”. За първи път този ден се бележи през 1988 година в научно-популярния музей “Експлораториум” в Сан Франциско.
    В училището на тази дата се състоя математическа битка между трите осми класа. За  целта съответният клас трябваше да избере един ученик, който да влезе в определен час на съответен линк и да отговори на математически въпроси. Помощта от съучениците бе задължителна. Критериите, на които трябваше да отговарят състезателите, бяха бързина и пълно изписване на решението на задачите с отворен отговор.  При равен брой точки бързината на отговорите бе решаваща.

   Победители в надпреварата бяха  VIII“a” клас, второто място заеха VIII“б” и съответно трето – VIII“в” клас.  Благодарим на всички, които взеха участие! Бяхте бързи и показахте добри умения за работа в екип.
   За цялостната организация по инициативите ръководството на СПГ по икономика поздравява активните участници от Ученическия съвет – Рая Мирославова и Ивелина Николова от VIII“б”, Антония Лазова и Силвия Байчева от VIII“a”, Мехмед Куюмджиев, Мартина Бабачева, Елица Маринова, Катерина Николова и Ивелина Илиева от IX“в” клас за добре свършената работа. Специални благодарности и към учителите – г-жа Виктория Събева и г-жа Анастасия Лазарова.

Категории: Uncategorized