Дипломиране на ВИПУСК 2024 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“

Публикувано от Гергана Иванова на

   На 24 юни в Народно читалище „Надежда 1869“ се състоя тържествената церемония по връчване на дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на зрелостниците от Випуск 2024 на Старопрестолна професионална гимназия по икономика.

   Своя ключ към бъдещето вече държат 69 дипломанти. Средният успех на випуска е много добър.

  В  XII„а“ клас, специалност „Съдебна администрация“, дипломантите са 23 ученици. Пет от тях завършват средното си образование с отличен успех – Александра Василева, Гергана Хинкова, Деница Николова, Елена Велчева и Юлия Караиванова.

   В XII„б“ клас, специалност „Електронна търговия“, зрелостниците са 24. От тях отличници са Кристиян Иванов, Валентина Стефанова, Ангел Косинчев и Едис Георгиев.

   В XII„в“ клас, специалност „Икономическа информатика“,  завършващите са 23. Отличници са Веселин Байчев и Мирослав Шабарков.

   С пълно отличие издържаха Държавния изпит по теория и практика на професията Александра Василева, Деница Николова, Елена Велчева и Юлия Караиванова от XII “а“, Кристиян Иванов, Валентина Стефанова, Ангел Косинчев и Едис Георгиев от XII“б“ и Мирослав Шабарков от XII “в“ клас.

    Директорът на училището – Васил Василев, поздрави зрелостниците от випуск 2024 и заедно с дипломите и свидетелствата връчи на изявените ученици грамоти, сертификати и награди за отличен успех и участия в проекти. Наградени с еднократна стипендия от гимназията бяха осем ученици.

   В своето слово директорът напомни на зрелостниците, че трябва да следват сърцето и интуицията си, да бъдат мъдри в изборите си и да не спират да се развиват. „Сътворете своята прекрасна история с гордост  и увереност, защото ние сме това, което избираме.“

  По традиция бе връчена и наградата, учредена от възпитаници на Випуск 1997г. , в памет на г-жа Цветанка Мънчева. Тазгодишните лауреати на отличието са Елена Велчева и Кристиян Иванов. Стипендията се присъжда на зрелостници, завършили с отличие и допринесли за развитието на добрите традиции сред училищната общност.

   На заден план през цялото време се излъчваше презентация, посветена на Випуск 2024 година.  Специално участие взеха и ученици от гимназията. Лора Личева от VIII „б“ клас поздрави зрелостниците с изпълнение на акордеон. Поздрав към зрелостниците отправиха и момичетата от танцовия състав на гимназията Гюнеш Шабанова и Симона Стоева от VIII”a”, Изабел Петрова, Нарън Юсеинова и Рая Карапенчева от VIII „б“, Емануела Маринова, Павла Маймарева, Василена Василева и Наталия Здравкова от IX“б“ клас, които с „Дайчово хоро“ откриха официалната част от програмата.

   Скъпи зрелостници, пожелаваме Ви много твърдост, упоритост, постоянство, силна воля, с които да постигате целите си! Бъдете добри, осъществявайте своите мечти и надежди! И не забравяйте: колкото повече усилия и любов сте вложили, толкова по-сладък е успехът! 

Категории: Uncategorized