Ден на самоуправление в СПГИ „Д-р Петър Аладжов“​

Публикувано от admin на

Ден на самоуправление в СПГИ „Д-р Петър Аладжов“

На 25 април, 2023 г. в СПГИ „Д-р Петър Аладжов“, гр. Велико Търново се проведе Ден на ученическото самоуправление. Ученици и учители размениха местата си, като за един ден учениците влязоха в ролята на своите преподаватели.

Учениците, които кандидатстваха за конкретни позиции, бяха мотивирани от желанието да се поставят на мястото на преподавателите, да видят нещата “от другата страна“ и не на последно място – имаха възможността да се да се запознаят със специфичните дейности, които извършват отделните специалисти в училище.

Позицията на директор на СПГИ „Д-р Петър Аладжов“ беше заета от Мехмед Куюмджиев от VIII “в“ клас, в ролята на заместник – директор се включи Стела Димитрова от ХI „б“ клас, а медицински специалист в Деня на самоуправление бе Теомира Димитрова от IX „а“ клас.

На учителите бе предоставена възможност да изберат своите заместници в отделните класове. Това беше шанс децата да преценят нещата от гледна точка на своите преподаватели и на практика да се сблъскат с трудностите на тяхната професия.

Благодарение на Деня за самоуправлението в СПГИ „Д-р Петър Аладжов“, учениците се запознаха със спецификата в дейностите на отделните специалисти в училище, влязоха в техните роли и не на последно място се забавляваха!

Категории: Uncategorized