Денят на Земята​

Публикувано от admin на

Денят на Земята​

Денят на Земята

     Световният ден на Земята на 22 април бе отбелязан и в Старопрестолната гимназия по икономика. За първи път тази дата се чества като празник през 1970 година в САЩ и Канада.  Този ден се счита за международен още от началото на 90-те години, а ние в България го отбелязваме от 1993 година. Целта е да се привлече вниманието на хората към замърсяването на природата и да се популяризира екологичният начин на живот. На този ден се обединяват хора от различни прослойки, като реализират дейности, с които да се подпомогне опазването на животинския и растителния свят на планетата.

     Учениците от IX и X  клас изготвиха различни плакати, подкрепящи каузата, които бяха изложени във фоайето на училището. Участие взеха Диляна Ненкова от IX „а“ клас, Славена Стойкова, Мария Цветкова, Стиляна Ангелова, Мерай Расимова и Стефания Маринова от Х „а“ клас, Десислава Георгиева, Траяна Иванова, Симона Йорданова и Ивона Георгиева от Х „б“ клас и Ачелия Джамбазова от Х „в“ клас.

     Денят на Земята творчески вдъхнови Кремена Венциславова от Х „а“ и Иво Иванов от Х „в“ клас, които написаха стихотворения. В тях са засегнати темите за красотата на нашия дом и вредите, които ние, хората, му причиняваме.

     С много илюстрации, любопитни факти и специален кош за алуминиеви отпадъци, учениците от Старопрестолната гимназия насочиха вниманието на своите съученици към една много актуална за обществото ни тема.

Категории: Uncategorized