„Вдъхнови бъдещето“ с „Мениджър за един ден”

Публикувано от admin на

„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на JA Bulgaria 15-тото издание на инициативата се проведе на 17 ноември 2016 г. под мотото „Вдъхнови бъдещето“.
Целта на инициативата е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.
Желаещите да станат домакини на ученици и студенти компании, институции и неправителствени организации се регистрират в специална платформа като компания-домакин, като посочват позициите, които ще отворят за еднодневни стажове и описват отговорностите на всяка позиция. След приключване на периода за регистрация на компании-домакини платформата се отваря за регистрация от ученици и студенти. Те кандидатстват за конкретна позиция в конкретна компания, като подават свое CV и мотивационно писмо. Всеки ученик или студент от цяла България има право да кандидатства за до три различни позиции. Компаниите-домакини и мениджърите преглеждат получените кандидатури и избират най-подходящите кандидати за всяка обявена позиция(Реалната среща на хора от бизнеса с избраните от тях младежи става в деня на „Мениджър за един ден” в София и градове и села от цялата страна. В София денят започва с вдъхновяваща церемония.
1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 3

След това младите хора и техните домакини прекарват работния ден заедно (участват в конференции, бизнес преговори, оперативки и др.). В края на работния ден в София JA България организира церемония по закриване, на която всички желаещи мениджъри от компаниите-домакини, както и техните мениджъри за един ден споделят своите впечатления от преживяното, зареждайки себе си и всички останали с положителна енергия.

Честта да бъдат избрани и да участват в инициативата имаха 11 ученици от Старопрестолна гимназия по икономика.

Михаил Михайлов от ХІІ а клас беше секретар на президента по правните въпроси (https://www.president.bg/news3453/prezidentat-rosen-plevneliev-glasat-na-balgarskite-mladezhi-tryabva-da-se-zachita-pri-formiraneto-na-dnevniya-red-na-institutsiite.html)

4

 

Каролина Дичева от ХІІ в клас отговаряше за връзките с обществеността и протокола в Министерство на икономика (https://www.mi.government.bg/bg/news/menidjar-za-edin-den-v-ministerstvo-na-ikonomikata-2786.html)

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0-2 %d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0-1

 

Стела Бонева зае мястото на председателя на Държавната агенция за закрила на детето (http://sacp.government.bg/bg/prescentar/novini/stela-boneva-be-predsedatel-na-dazd-za-edin-den/).%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b0

 

“Мениджърите за един ден” от Старопрестолна професионална гимназия по икономика имаха възможността да изживеят един незабравим ден в тези институции, да присъстват на откриващата церемония и да участват в закриващата церемония, водещ на която беше Антон Хекимян от БТВ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Силната мотивация на Стефани Златкова да бъде секретар на община й даде предимство пред желаещите габровци и тя остана удовлетворена от постигането на своята мечта (http://gabrovo.bg/bg/news-article/5453).
Във Велико Търново Спаска Тодорова от ХІІ б клас и Валентин Апостолов от ХІІ в клас се запознаха със структурата и дейността на ТД на НАП (http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1623485).

Пламен Върбанов от ХІ в клас получи ценни съвети как се управлява хипермаркет от управителя на „Технополис“, а Александра Радославова от ХІ б клас беше началник отдел „Архиви“ в Агенция „Държавен архив“ Велико Търново.

%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd %d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%80%d0%b0
Старопрестолна професионална гимназия по икономика също имаше „мениджъри за един ден“. Димитър Топков от ХІ б клас зае отговорния пост на директор на училището. Негов заместник беше Николай Карагеоргиев от ХІ в клас, а за правилното управление на финансите на гимназията се грижеше Бетина Цанева от ХІ б клас.
За петнадесети път бъдещите икономисти от гимназията дадоха сериозна заявка за участие в управлението на страната и града ни, доказвайки пред потенциалните си работодатели, че Старопрестолна професионална гимназия по икономика е школа за успешни мениджъри не само за един ден.

Красимира Христова, старши учител, консултант по програмите на „Джуниър Ачийвмънт“

Категории: Uncategorized